Menu

Ervaringen

– Anoniem
Chantal is een vrouw naar mijn hart… En haar hart, die zit op de goede plek en op haar tong. Ze is recht door zee, open en eerlijk, maar vooral ook vrij van oordeel.
De gesprekken die ik met Chantal heb gehad, hebben mij altijd tot inzichten gebracht. Ze neemt de tijd voor me, denkt met me mee, maar durft me ook een spiegel voor te houden. Chantal geeft met het gevoel dat ik mag zijn wie ik ben. In onze gesprekken, heb ik gemerkt dat ze goed overzicht weet te behouden en zoekt naar een manier die het meest passend bij mij is, op dat moment, maar ook voor de langere termijn. Ze heeft me ook niet zomaar los gelaten en in het diepe gegooid. Ze heeft met altijd het gevoel van welkom gegeven en met vragen bij haar terecht te kunnen. Ik vond het fijn om te merken, dat ze op verschillende gebieden ervaring en training heeft gehad. Al vond ik het belangrijkste om te merken, dat ze echt contact maakt en het beste uit mij wilde halen. Chantal denkt in mogelijkheden, is positief, energiek, vrolijk, wat voor mij vaak al voor een glimlach op mijn gezicht zorgde.
– S.
Mijn ervaring met Chantal. 
5 Jaar geleden alweer ben ik gescheiden, wij hadden destijds een andere mediator. Chantal werkte toen nog in Limburg. Nadat we ruim een jaar uit elkaar waren, wilde mijn ex man iets wijzigen aan ons ouderschapsplan. Dit was iets waar ik niet achter stond. Ik vond het toen fijner om mijn zorgen en ideeën te delen met een andere mediator dan die van onszelf. In principe wilde ik een soort van second opinion. 
Toen heb ik Chantal om advies gevraagd en later nog eens een keer over een andere kwestie m.b.t ons ouderschapsplan. 
Buiten het feit dat Chantal goed kan luisteren en een goed, objectief advies heeft gegeven aan mij, vind ik het bijzonder dat ze dit belangeloos gedaan heeft. Dat zegt veel over haar als persoon. 
– M.

Ik lag in een scheiding. Ik had behoefte aan, naast het proces met onze mediation, aan een sparringpartner die los van alles staat. Ik ben toen in contact gekomen met Buitengewoon Mediation. Zij heeft mij, mijn gedrag gespiegeld. Op een nette manier liet ze mij inzien dat ik soms zelf met mijn hakken in het zand stond en daardoor het scheidingsproces in de weg stond. Ze deed dit altijd heel neutraal. Ze gaf mij het gevoel dat ze echt in het midden stond. Ze gaf mij niet het gevoel dat ze iets zei omdat ze de kant koos voor mijn of mijn toenmalige man. Gewoon hoe het ervoor staat. Wat ik doe met mijn gedrag, mijn inzichten. Ik heb hier heel veel profijt van gehad in mijn eigen proces.

Er zijn 2 tips die mij bijgebleven zijn:

1. Redeneer vanuit je ouderpositie. Hij is niet meer je partner!
2. Het is water bij de wijn doen. Soms lijkt het dat je teveel water erbij doet. Je drinkt op dat moment een slappe wijn. Uiteindelijk drink jij een heerlijke wijn na het einde van het proces.

Door deze tips hebben gezorgd dat ik mij beter kon richten op mijn eigen, wat wil ik, kijkend vanuit de ouder en niet de (ex-)partner. Hierdoor zat ik beter in mijn vel en stond ik steviger in het proces. Uiteindelijk heb ik ook, na afloop, heerlijke wijn gedronken. Heel veel dank hiervoor Chantal! Zonder jouw onpartijdige blik, woorden en tips was het mijn niet gelukt stevig te blijven staan en aan mezelf te denken!