Menu

Nog samen op vakantie?

De beslissing is genomen. Jullie gaan uit elkaar. De knoop in je maag is tot ontknoping gekomen alhoewel het nog wel een poosje als een knoop zal aanvoelen. Jullie hebben het de kinderen verteld dat jullie niet meer samen verder gaan. Dat team papa en mama gevormd moet gaan worden. Buiten veel praktische zaken voor de toekomst moeten er ook beslissingen worden genomen in het heden, voor de korte termijn. De reeds geplande, geboekte en betaalde zomervakantie bijvoorbeeld. Hoe gaan jullie dat doen? Hoe is de sfeer tussen jullie? Jullie kinderen hebben een 6e zintuig als het gaat om sfeer en gevoelens, ook als jullie denken dat ze er niet veel van meekrijgen.

Terug naar de geplande zomervakantie. Er wordt geopperd dat het een mooie afsluiting zou zijn voor al die jaren samen en voor de kinderen is het fijn dat ze nog een laatste keer samen met papa en mama op vakantie kunnen gaan. De vakantieplannen waren eerder al met hen gedeeld, ze verheugen zich erop. Wat nu?

Waar jullie goed aan doen, kunnen alleen jullie samen bepalen. Neem alle overwegingen mee in jullie beslissing. Een die ik jullie niet wil onthouden is de vraag, wat doet dit met onze kinderen? Kinderen zijn loyaal en bijna ieder kind hoopt dat papa en mama uiteindelijk toch weer samen komen. Hoe moeizaam ze het ook hebben zien gaan, hoeveel ruzies of stilzwijgen ze ook hebben meegemaakt. Door voor de laatste gezamenlijke op vakantie te gaan, krijgen de kinderen hoop. Dat de beslissing wellicht toch niet helemaal definitief is. Als wij maar heel erg lief zijn deze vakantie, dan bedenken papa en mama zich misschien nog wel.

Geen enkele beslissing is goed of fout. Stel jezelf altijd de vraag, in wiens belang nemen we deze beslissing?