Menu

Over mij

Mediator met meer dan vijf jaar ervaring

Ik zag het voor mijn ogen gebeuren. Onze vrienden zaten een half jaar geleden nog gezellig bij ons thuis, nu maakten ze elkaar zwart. Hoe kan liefde zo snel naar haat overgaan? Mijn hart brak, toen ik merkte dat in dat verbale geweld een klein jongetje vergeten werd. Was er dan niemand die voor hun zoontje opkwam?

De wereld van communicatie

Ik leerde als jong meisje, dat door een goede communicatie de wereld voor je open gaat. Ik ervaarde toen al het geluk, dat ik verbaal vaardig was en alles durfde te vragen. Dat gaf me zelfvertrouwen en vriendschappen. Want ik wilde anderen vooruit helpen, voelde wat het echte probleem was en bemoeide me met ruzietjes. En die zou ik wel eens even gaan oplossen! Dat pakte natuurlijk niet altijd goed uit, maar heeft me ontzettend veel geleerd. 

Vertaler voor stil verdriet

Voor onze vrienden waren de formele zaken van hun echtscheiding wel te regelen, maar praktische en emotionele hulp, en oog voor hun zoontje schoten echt te kort. Ze hadden al zoveel aan hun hoofd, dat ik actie ondernam en concrete oplossingen bedacht. We hadden gesprekken waarin ik me een vertaler voelde: wat hoor ik je zeggen? Zeg je wat je bedoelt? Geen aannames doen. Ik was doortastend en accepteerde nee niet altijd als een antwoord. Nee was een te makkelijk antwoord in deze moeilijke situatie.

Hun verbinding was hun kind en ik mocht de verbinder zijn. Het was mooi, dat ze beiden luisterden naar de stem die ik aan het stille verdriet van hun zoontje gaf. Ik kon voor hem het verschil maken. De ogen van zijn ouders gingen open en ze konden nu hun eigen belang ondergeschikt maken aan wat hun zoontje nodig had. Het zaadje voor mediation werd hier geplant en ik startte met de opleiding tot mediator. 

Betrokken bij jou

Nu ben ik als mediator helemaal op mijn plek. Ik vind het heerlijk om met mensen te werken, ben eerlijk (en dat voelt niet altijd fijn, maar helpt je wel naar de volgende stap) en betrokken bij jou. Ik help je situaties te veranderen of te accepteren, sta altijd in de actiestand en ben jullie verbinder. Voor jullie en voor de kinderen. Want niets geeft mij zoveel voldoening als luisteren naar jouw kind om zijn stem te zijn.

Zit je zelf in een conflictsituatie of scheiding? Kijk dan eens bij Scheiden Roosendaal of Conflictbemiddeling Etten-Leur wat ik voor jou kan doen. Of maak meteen een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Vrijblijvende afspraak maken

We zijn allemaal weleens opgewarmd
door een vuur dat we niet zelf hebben gestookt.

Indianenwijsheid