Menu

Scheiden Bergen op Zoom

Na een lange periode van wikken en wegen is de beslissing genomen. Jullie gaan scheiden. Er gaat een boel op jullie afkomen. Het opmaken van het echtscheidingsconvenant, het maken van het ouderschapsplan en financiële afspraken. Het is allemaal onzeker voor ieder van jullie. Ook voor jullie kinderen is het een zeer onzekere periode. Jullie kinderen woonden fijn met jullie in Berg op Zoom en misschien gaat dit veranderen. Wat heel belangrijk is om buiten jullie eigen emoties ook de onzekerheid en angsten van jullie kinderen te zien en te erkennen. Ik luister naar jullie en emotioneel in het bijzonder naar jullie kinderen. 

Vrijblijvende afspraak maken

Kindvriendelijk scheiden Bergen op Zoom

Om het meteen goed aan te pakken met beiden handen aan te grijpen, zorg je ervoor dat jouw kind zich wél gezien en gehoord voelt. Kies daarom voor een kindvriendelijke mediator. Kinderen zetten zichzelf makkelijk op een 2e of 3e plaats. Hebben hoe dan ook last van een loyaliteitsconflict, zijn boos of gaan over tot de orde van de dag. 

Het lijkt alsof het oké gaat met ze. Maar is dat ook zo? Jullie hebben vast veel vragen, zoals: hoe vertellen we het de kinderen? Die boodschap is zo belangrijk, dat ik daar meteen antwoord op geef in het (gratis) kennismakingsgesprek. Want kinderen zijn loyaal naar jullie allebei, altijd. Daarom moeten jullie goed kunnen samenwerken, ook bij onoverkomelijke verschillen en een werkbaar ouderschapsplan maken. Hiermee verklein je het loyaliteitsconflict enorm en geef je je kinderen de kans om hun eigen weg te volgen en te leren dat ze niet hoeven kiezen. 

Scheiden Bergen op Zoom: mediation

In het scheidingstraject praat ik ook met jullie kind(eren). Welke angsten hebben ze, vraag en behoefte? Kinderen zijn kwetsbaar en bij een ’neutraal’ iemand voelen ze minder een loyaliteitsconflict. Zie ik dat jullie kind hulp nodig heeft? Dan breng ik jullie meteen in contact met een passende professional. Daarnaast ligt een deel van de basis van het ouderschapsplan bij het gesprek met de kinderen. 

Er moeten belangrijke en emotionele beslissingen genomen worden over de kinderen. Als je dat in goed overleg doet met een mediator, voorkom je een juridisch gevecht. Ik hou jullie beide belangen in de gaten en luister naar wat jullie én de kinderen nu nodig hebben om goede afspraken te maken. Samen (i.p.v. tegenover elkaar) leggen we een stevig fundament voor jullie verdere ouderschap waardoor er rust en ruimte ontstaat. 

Hierdoor:

  • krijgt jullie kind minder loyaliteitsconflicten;
  • ontstaat er rust op alle fronten;
  • worden nieuwe partners makkelijker geaccepteerd.

Contact met Buitengewoon Mediation

Na de mediation zien we elkaar na ongeveer een jaar weer. Hoe gaat jullie samenwerking? Hoe doen de kinderen het? Is het ouderschapsplan werkbaar? Als er behoefte is aan een herziening van het ouderschapsplan of een nieuw traject, dan zijn jullie altijd opnieuw welkom. Bij werkwijze lees je meer over hoe scheiden met behulp van Buitengewoon Mediation eruit ziet. Of meld je aan voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Vrijblijvende afspraak maken

”Faith is taking the step, even when you don’t see the whole staircase.” – Martin Luther King