Menu

Scheiden Breda

Tot zijn ouders gingen scheiden, woonde Wouter fijn in Breda. Maar nu stond zijn wereld op zijn kop. En niemand die het zag. Zijn ouders waren te druk. Met de scheiding, met hun eigen verdriet. Wie luisterde er eigenlijk naar hem?

Vrijblijvende afspraak maken

Kindvriendelijk scheiden Breda

1 Kans: met scheiden kun je maar 1 keer goed starten. Kies daarom voor een kindvriendelijke mediator, zodat jouw kind zich wél gezien en gehoord voelt. Want kinderen passen zich makkelijk aan, zijn misschien boos of juist stil omdat jij het al zwaar genoeg hebt. Wat doen ze het goed! Of… is dat wat wíj willen zien? 

Hoe gaat scheiden met kinderen in Breda?

Hoe ziet het ouderschapsplan eruit, wat is de alimentatieberekening, maar ook: hoe vertellen we het de kinderen? Op die laatste, belangrijke, vraag geef ik meteen antwoord in ons (gratis) kennismakingsgesprek. Kinderen blijven altijd loyaal naar jullie allebei. Vraag hen dus niet te kiezen tussen hun ouders. Dat betekent ook, dat jullie goed moeten kunnen samenwerken. Ook bij onoverkomelijke verschillen. Daar help ik jullie bij. Ik praat ook met jullie kind(eren): wat is zijn wens, zijn angst en behoefte? Als ik zie dat je kind professionele hulp nodig heeft, laat ik jullie dat natuurlijk meteen weten.

Waarom een mediator?

Bij een scheiding neem je emotionele beslissingen, zoals: waar ga ik wonen, hoe vaak zien we de kinderen en wat wordt de alimentatie? Een juridisch gevecht is het laatste wat jullie willen. Schakel daarom een mediator inSamen (i.p.v. tegenover elkaar) leggen we een stevig fundament voor jullie verdere ouderschap. Hierdoor:

  • ontstaat er rust op alle fronten;
  • krijgt jullie kind minder loyaliteitsconflicten;
  • worden nieuwe partners makkelijker geaccepteerd.

Ik luister naar wat jullie en de kinderen nu nodig hebben om tot goede afspraken te komen. Eerlijk, open en met oog voor jullie beide belangen. 

Herziening ouderschapsplan

Ongeveer een jaar na afronding van de mediation bespreken we jullie huidige situatie. Hoe gaat het met de kinderen? Voldoet het ouderschapsplan (nog)? Hoe verloopt het contact tussen jullie? Als er behoefte is aan een herziening of een nieuw traject, dan zijn jullie altijd opnieuw welkom. Wil je weten hoe een scheidingstraject met Buitengewoon Mediation verloopt? Bij werkwijze vertel ik je over de 5 stappen. Of meld je aan voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Schakel Buitengewoon Mediation ook in als mediator in Roosendaal!

Vrijblijvende afspraak maken

“Hoi, ik ben Wouter, ik ben 14 jaar en zat in een dramascheiding. Mijn
ouders hebben heel veel ruzie en schelden als ik weet niet wat. (…). Ik heb
zo’n stom gevoel elke avond en ik heb hierdoor slapeloze nachten.”

– www.villapinedo.nl