Menu

Scheiden en kinderen

Kwetsbaarheid van kinderen tijdens de scheiding

Kinderen hebben er, net als jullie, nooit om gevraagd dat jullie gaan scheiden. Voor kinderen is het een heftige gebeurtenis. Hoe goed jullie het ook proberen, hoe goed jullie het ook doen. Ook al lijkt het soms dat ze vrij snel overgaan tot de orde van de dag. Ogenschijnlijk gaat het oké met ze. Maar is dat ook zo? Kinderen zijn loyaal naar beide ouders.

Ouderschapsplan

Allereest praat ik met jullie als ouders. Wat geven jullie aan wat de kinderen nodig hebben. Komen die overeen met jullie behoeften? Jullie kinderen zijn het uitgangspunt voor het ouderschapsplan, het gaat immers over hen. Daarnaast moet het ouderschapsplan ook praktisch uitvoerbaar zijn.

Onderdelen van ouderschapsplan

In het ouderschapsplan maken jullie afspraken over de kinderen. Een ouderschapsplan wordt jullie leidraad in de toekomst. De mooiste situatie is dat jullie er nooit meer naar hoeven te kijken omdat jullie er onderling goed uitkomen met elkaar. Als het onverhoopt anders loopt dan hebben jullie het ouderschapsplan als leidraad.

Gesprek met de kinderen

Ik praat ook altijd graag een keer met de kinderen. Kinderen zijn loyaal naar hun beide ouders. Ze willen geen van jullie teleurstellen. Soms lijkt het alsof kinderen bij beide ouders hetzelfde antwoord geven waardoor er een conflict op de loer komt te liggen. Door met mij te praten haal ik ze uit het loyaliteitsconflict. Ik ben immers geen partij. Hierdoor kunnen we de behoeften en wensen van de kinderen in kaart brengen en mee laten wegen in het ouderschapsplan.  Als uit het gesprek komt dat jullie kind hulp nodig heeft zal ik dit ook met jullie delen.

Kinderalimentatie

Samen gaan we kijken welke kosten er verdeeld moeten worden van de kinderen. Hoeveel bijdrage er van ieder van jullie verwacht wordt kunnen we berekenen en bespreken. Dit wordt in het ouderschapsplan opgenomen zodat het vastligt. 

Echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan

Het ouderschapsplan en het echtscheidingsconvenant zijn samen de benodigde stukken die naar de rechtbank moeten worden gestuurd. 

Mijn manier van werken

Wil je meer weten over mijn manier van werken of heb je een andere vraag? Neem vrijblijvend contact met mij op. 

Vrijblijvend contact opnemen