Menu

Werkwijze

Het is een onzekere tijd en waarschijnlijk heb je behoefte aan duidelijkheid. Die geef ik je graag. Dus, hoe werkt Buitengewoon Mediation?

De stappen bij een Scheiding

1. Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek (1 uur):
Bij mij op locatie of bij jullie thuis luister ik naar jullie situatie en leg uit wat je van mij kunt verwachten, wat de tijdsduur is en de kosten zijn.

2. Afspraken plannen:
Voelen jullie een klik met mij (heel belangrijk!)? Dan plannen we meteen de afspraken in: gesprekken, ouderschapsplan schrijven, de rest van het echtscheidingsconvenant opstellen of het samenlevingscontract ontbinden. Er komt veel op jullie af, maar dit deel is geregeld!

3. Gesprekken:
Wat hebben jullie nodig om de periode als partners goed af te sluiten? Bespreken we de financiële verdeling, omgangsregeling voor de kinderen en bijvoorbeeld sociaal-emotionele problemen? Jullie behoeftes en die van de kinderen zijn leidend.

4. Afronding:
Alle officiële documenten zijn opgesteld en getekend en kunnen naar de notaris (bij geregistreerd partnerschap) of de advocaat (bij huwelijk).
We ronden het mediation traject af.

5. Nazorg:
Ongeveer een jaar later bespreken we hoe het ouderschapsplan in de praktijk voor jullie en de kinderen werkt.

Lees meer over Mediation bij Scheiding of leer mij, Chantal Gerardu, beter kennen.

Zakelijke Conflictbemiddeling

1. Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek (1 uur):
Afhankelijk van het conflict zit ik met alleen de leidinggevende of met beide partijen aan tafel en bespreken we het probleem. We stippelen een tijdspad uit en ik kom eventueel op locatie. Hierna doe ik een voorstel.

2. Doelstellingen formuleren:
Gaan we er samen voor? Dan formuleren we doelstellingen en plannen afspraken in.

3. Gesprekken:
Aan de slag! Tussentijds evalueren we: liggen we op schema? Kloppen de doelstellingen nog?

4. Check:
In overleg bepalen we een moment om terug te kijken op het conflict en te peilen hoe het nu gaat. Is er nog iets nodig? Dan ben ik er natuurlijk voor jullie. Natuurlijk ben je ook welkom voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Vrijblijvende afspraak maken

‘Believe you can and your half way there’

Theodore Roosevelt